Θεραπείες για σγουρά μαλλιά

Αν έχετε σγουρά μαλλιά, ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να βρείτε το τέλειο κομμωτήριο για εσάς, και τον κομμωτή που δεν φοβάται τον όγκο των μαλλιών σας και ο οποίος δεν απαντά πάντα: "δεν μπορείτε να το κάνετε στα μαλλιά σας" ή "ποτέ δεν θα έχουμε αυτό το αποτέλεσμα". Κανείς δεν πρέπει να εγκαταλείψει το hairstylist ανεξάρτητα από το είδος της τρίχας που έχει. Για τον λόγο αυτό έχουμε κάνει μια επιλογή με τα κομμωτήρια όπου τα σγουρά μαλλιά θα έχουν την περιποίηση που τους αξίζει σύμφωνα με τις σωστές τεχνικές και θα αντιμετωπίζονται με τα πιο κατάλληλα προϊόντα ανάλογα με τους διάφορους τύπους μπούκλας.

Χτένισμα μπούκλες και περμανάντ

Κούρεμα για σγουρά μαλλιά

Ένα από τα κύρια προβλήματα όσων έχουν σγουρά μαλλιά είναι η ποικιλία: οι "μπούκλες" θεωρούνται πάντοτε ως μεγάλη κατηγορία όταν στην πραγματικότητα υπάρχουν εννέα διαφορετικοί τύποι που κυμαίνονται από τον τύπο 2 (κυματιστά μαλλιά) έως τον 4 (άφρο μαλλιά).

Κάθε μπούκλα έχει διαφορετική μορφή κίνησης και, κατά συνέπεια, κάθε τύπος έχει μια κατάλληλη μέθοδο κουρέματος ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι άρτιο. Τα σγουρά μαλλιά πρέπει να κοπούν στεγνά: με τον τρόπο αυτό είναι δυνατόν να διατηρηθούν υπό έλεγχο οι αναλογίες και να κοπούν με τη φυσική κίνηση της μπούκλας, κοιτάζοντας όχι μόνο τη γραμμή των μαλλιών αλλά και εκεί όπου πέφτουν τα μήκη.

Τα σγουρά μαλλιά δεν πρέπει να είναι λεπτά και ίσια για το κούρεμα, επειδή χάνουν τον όγκο τους, είναι επίπεδα και χωρίς αυτόν δεν κόβονται σωστά. Είναι απαραίτητο να σηκωθείτε, να κινήσετε το κεφάλι προς τα δεξιά, αριστερά, προς τα εμπρός και προς τα πίσω, για να επιτευχθεί ένα κούρεμα με λεπτομέρεια, δίνοντας στον κομμωτή τη σωστή κατεύθυνση έχοντας θέα του κεφαλιού σας 360 °.

Πώς να διαχειρίζεστε τα σγουρά μαλλιά 

Η βαφή είναι ένα ευαίσθητο θέμα για όσους έχουν σγουρά μαλλιά, επειδή τα χημικά τείνουν να απομακρύνουν την ελαστικότητα από τα μαλλιά και τα ισιώνουν σε ορισμένα σημεία με αποτέλεσμα να γίνεται δύσκολο να τα διαχειριστεί κάποιος στο σπίτι.

Το κλειδί για τα όμορφα σγουρά μαλλιά είναι ενυδάτωση. Οι μπούκλες τείνουν να αφυδατώνονται και να χάνουν το σχήμα τους πολύ εύκολα, για 'αυτό οι αφροί, οι ενυδατικές μάσκες και τα έλαια πρέπει να είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι για εκείνους με σγουρά μαλλιά.

Σγουρά μαλλιά: λάθη που πρέπει να αποφύγετε

- Μην χτενίζετε στεγνά τα σγουρά μαλλιά: η τρίχα σπάει και δημιουργούνται περισσότεροι κόμποι

- Μην τρίβετε τα μαλλιά πριν το στέγνωμα: για να βοηθήσετε τις μπούκλες να διατηρήσουν το σχήμα τους, η λύση είναι να τα τυλίξετε απαλά με μια ζεστή ή υγρή πετσέτα όταν είναι ακόμα βρεγμένα 

- Μην χρησιμοποιείτε συχνά εργαλεία ισιώματος: η χρήση υψηλών θερμοκρασιών σε σγουρά μαλλιά τείνει να καταστρέψει τον όγκο και το σχήμα των μαλλιών, γι 'αυτό καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε μόνο ζεστό αέρα για να στεγνώσετε τα σγουρά μαλλιά σας

Συμβουλές για τη φροντίδα των σγουρών μαλλιών

Επιλέξτε ένα μαξιλάρι από μετάξι ή σατέν για να μειώσετε την τριβή και το ηλεκτροστατικό αποτέλεσμα στα μαλλιά. Καθαρίστε τις άκρες κάθε φορά που τα μαλλιά αρχίζουν να φαίνονται άτονα και χωρίς σχήμα: αυτό σημαίνει ότι το βάρος του μήκους των μαλλιών είναι πάρα πολύ και καλό είναι να ελαφρύνετε τα μαλλιά για να επιτύχετε τον σωστό όγκο.

Σε περιβάλλον με υγρασία καλό είναι να καλύπτετε τα σγουρά μαλλιά με κάποιο μαντήλι ή καπέλο για να αποφύγετε το έντονο φριζάρισμα. Το συχνό λούσιμο δεν συνίσταται στα σγουρά μαλλιά επειδή μπορεί να προκαλέσει περισσότερους κόμπους. Εάν τα μαλλιά σας όμως χρειάζονται πιο συχνό λούσιμο, θα ήταν καλύτερα να αντικαταστήσετε ένα λούσιμο με τη χρήση ξηρού σαμπουάν για να διατηρήσετε το σωστό σχήμα στις μπούκλες σας.