Hipster μούσια: τα καλύτερα barber shops

Γεννημένη στην Αμερική τη δεκαετία του '40, η λέξη hipster αρχικά αντιπροσώπευε τους νέους που προσπάθησαν να υιοθετήσουν τη γλώσσα και τον τρόπο ζωής των αφροαμερικανών μουσικών της τζαζ. Σήμερα, ο όρος hipster αναφέρεται σε νεαρά, συνήθως, άτομα που ζουν  αντισυμβατικά και τους ενδιαφέρει καθετί καινούριο και στιλάτο. Τα hipster μούσια είναι, μέχρι σήμερα, σήμα κατατεθέν αυτού του ρεύματος και έχουν μετατραπεί σε σύγχρονη τάση.

Τα hipster μούσια είναι παχιά, πυκνά και συνοδεύονται από μακρύ μουστάκι με κατσαρές άκρες. Απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και μεγάλη ακρίβεια, ώστε να είναι συμμετρικά. Για το λόγο αυτό, έχουμε συγκεντρώσει κάποια  εξειδικευμένα barber shops, τα οποία μπορείς να επισκεφθείς.

Barber shops που ειδικεύονται στα hipster μούσια και μουστάκια

Πώς να αποκτήσεις hipster μούσια 

Το πρώτο βήμα για μια πραγματική hipster εμφάνιση είναι τα συμμετρικά μούσια. Αν δεν έχεις, είναι καλύτερο να κοντύνεις τα μούσια σου με ξυράφι ή λεπίδα. Δεν θα πρέπει, όμως, να τα πειράξεις για τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες, μέχρι να αποκτήσουν ένα ομοιόμορφο μήκος περίπου ενάμισι εκατοστού. Αν όμως είναι ήδη  συμμετρικά, μπορείς να πας κατευθείαν στο barber shop, όπου ένας ειδικός θα δώσει σωστό σχήμα στα hipster μούσια σου.

Το επόμενο διάστημα μετά το ραντεβού, είναι απαραίτητο να τα χτενίζεις τακτικά και να αφαιρείς τις ανεπιθύμητες τρίχες σε μάγουλα και ζυγωματικά. 

Κοντά ή μακριά μούσια; 

Όλα εξαρτώνται από το σχήμα του προσώπου σου και το μήκος που προτιμάς. Για παράδειγμα, αν έχεις τετράγωνο πρόσωπο, εναρμόνισε τις αναλογίες με μούσια πιο μακριά στο κέντρο. Ένα άλλο στιλ που ταιριάζει σε τετράγωνα πρόσωπα είναι τα μούσια τύπου goatee με μακρύ, κατσαρό  μουστάκι. 

Αν, από την άλλη, έχεις μακρύ πρόσωπο, προτείνουμε κοντά hipster μούσια με τετραγωνισμένο σχήμα. Να έχεις υπόψη σου όμως ότι τα κοντά μούσια πρέπει να χτενίζονται και να τριμάρονται καθημερινά για μια περιποιημένη εμφάνιση.

Τα hipster μούσια στον φαλακρό άνδρα 

Το εντελώς ξυρισμένο κεφάλι συνδυάζεται ωραία με τα hipster μούσια, καθώς η αντίθεση αυτή χαρίζει ένα εκπλεπτυσμένο και σοφιστικέ λουκ. Αν ξυρίζεις το κεφάλι σου, θα χρειαστεί να αφιερώσεις ακόμα περισσότερο  χρόνο και προσοχή, ώστε τα μούσια σου να   είναι ομοιόμορφα και να μη φαίνονται απεριποίητα. Αν λοιπόν σκέφτεσαι να τολμήσεις ένα πολύ  κοντό κούρεμα, είναι καλό να γνωρίζεις ότι θα πρέπει να κλείνεις ραντεβού περιποίησης τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Το πραγματικό hipster look

Γενικά, τα hipster μούσια απαιτούν συνεχή φροντίδα και προσοχή στη  λεπτομέρεια και πρέπει να έχουν πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν τρίχες κάτω από το μήλο του Αδάμ ή γύρω από το στόμα, ενώ η γραμμή της τριχοφυϊας πρέπει να είναι καθορισμένη με ακρίβεια.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τα hipster μούσια 

Παρόλο που το hipster look δίνει φρέσκια και νεανική εμφάνιση, προέρχεται από ένα πραγματικά κλασικό στιλ. Ο πρώτος άντρας στην  ιστορία που τα δοκίμασε ήταν ο Giuseppe Garibaldi, ακολουθούμενος από τον Verdi. Μπορείς να ψάξεις online για τη "γενειάδα του  Γκαριμπάλντι" και τη "γενειάδα του Βέρντι" και να πάρεις έμπνευση.

Πώς να φροντίζεις τα hipster μούσια σου  

Για τους πρώτους έξι μήνες, καλό είναι να πηγαίνεις τακτικά στο barber shop. Έτσι, τα hipster μούσια σου θα είναι πάντα περιποιημένα και θα είναι πιο εύκολο για σένα να τα φροντίσεις στο σπίτι.

Μεταξύ των επισκέψεων, καλό είναι να τα πλένεις και να τα χτενίζεις  καθημερινά με ειδικά προϊόντα. Τα σαμπουάν για τα μαλλιά δεν είναι κατάλληλα για τα μούσια, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιείς ειδικά  προϊόντα. Από τις καλύτερες επιλογές είναι το Beard Wash της Proraso, το Shampoo & Conditioner της Bulldog ή το Beard Foam Conditioner της Reuzel. Θα χρειαστείς επίσης  ένα λάδι ή κρέμα για να μαλακώσεις το δέρμα και να αποφύγεις τον πιθανό κνησμό. Σε αυτή την περίπτωση, τα προϊόντα που προτείνουμε είναι  το Brighton Beard Beard Oil ή το Uppercut Deluxe, καθώς και οι σειρές Hipsteria ή Barber Mind.

Μην ξεχνάς να χτενίζεις καθημερινά τα μούσια σου για να διατηρήσεις το ομοιόμορφο σχήμα τους. Έτσι, θα αποφύγεις και τη δημιουργία κόμπων που αν αφαιρέσεις με ξυραφάκι, μπορεί να καταστρέψεις τα hipster μούσια σου  και την εμφάνιση για την οποία έχεις αφιερώσει τόσο κόπο και χρόνο. Επίσης, το συχνό χτένισμα κάνει τα μούσια πιο γεμάτα και ογκώδη  και το μουστάκι απόλυτα λείο.

Ανακαλύψτε όλες τις επιλογές της Uala